"Kaaoksen alla rakentuu uutta."

Tämä on lempikorvamatoni, joka tarttui sieluuni vuonna 2009, kun eräs munkki lohdutti sillä ystävääni.

Hei, olen Suvi,

INTOHIOMON perustaja

 

Tohtori, yrittäjä, valmentaja, entinen apurahaurailija, maailmantuskailija

Olen Suvi Heikkilä, filosofian tohtori, joka loikkasi akateemisesta maailmasta yrittäjäksi 2020, juuri sopivasti osallistuakseni pandemian haasteisiin.

Toimin toistakymmentä vuotta tutkijalle tyypilliseen tapaan kymmenien eri apurahojen ja kymmenien silpputyösuhteiden kannattelemana.

Koin ja tutkin kulttuurityön kauhuja, taiteilijoiden ja tieteilijöiden taloudellista ahdinkoa, myrkyllistä kilpailukulttuuria ja kummallista yhteiskunnallista asemaa.

Väitöstutkimukseni käsitteli kulttuurityötä ja erityisesti apurahailua.

Pitkin matkaa pohdin, miten kulttuurityöntekijöitä voisi tukea ja auttaa. Tästä syntyi ajatus, ensin Kulttuuripurje-hankkeesta, ja sitten Intohiomo-valmennuksista.

Koronakikkailut työnsivät valmennukseni nettiin, ja minusta kasvoi digiyrittäjä.

Päämääräni on tuoda mm. kulttuuripolitiikan tutkimuksen ja taidesosiologian tuottamaa hyödyllistä tietoa kentällä toimivien taiteilijoiden ja tutkijoiden saavutettavaksi ja käyttöön.

Unelmani on keventää kulttuurityöläisten taakkaa, edistää kulttuurityötä ja parantaa tekijöiden hyvinvointia ja toimintaedellytyksiä.

"Suvin valmennus sisälsi mukaansa tempaavat ja konkreettiset askeleet hakemuksen rakentamiseen. Opin paljon uutta hakemuksen koostamisesta myös hakemuksen vastaanottajan näkökulmasta.
Ensimmäistä kertaa pitkän urani aikana nautin hankesuunnitelman kirjoittamisesta. Koin suunnitelman hionnan olevan osa taiteellista työskentelyäni, auttavan eteenpäin apurahasta huolimattakin. Kurssilla opin uusia tapoja arvioida mm. työni vaikuttavuutta.
Suvin tausta kulttuurin tutkijana ja valmennustaidot ovat innostava yhdistelmä, ja voin vilpittömästi suositella apurahakurssia kokeneellekin apurahahakijalle."
 
Seela Petra
kuvataiteilija, esiintyvä taiteilija

KUVA: Ella Tommila, EMMA-museo
"Suosittelen Intohiomoa kaikille organisaatiolle, jotka etsivät taide- ja kulttuurialaan erikoistunutta luennoitsijaa.
Intohiomo toteutti luentosarjan Työkaluja luovien alojen työllistymisen tueksi -hankkeeseen, jossa keskitymme visuaalisten alojen osaajien työllistämisen parantamiseen.
Asiakkaamme olivat innostuneita luovuudella toteutetuista sisällöistä ja hyötyivät luentojen realistisesta sekä pätevästä ja asiantuntevasta otteesta."
 
Eeva al-Khazaali
Kulttuurivoimala
"Olen saanut tehdä yhteistyötä Suvin kanssa pitkään. Hänen vaikuttavuutta ja sen arvioimista käsittelevä väitöstutkimuksensa on jatkuvasti ajankohtainen.
Suvi on vahva ja monipuolinen asiantuntija, joka myös päivittää asiantuntemustaan jatkuvasti. Hän on hyvä esiintyjä ja kouluttaja.
Suvi osaa esittää asiansa mielenkiintoisella ja luovalla tavalla kuulijoiden tarpeet huomioiden ja heitä kuunnellen. Hänen vuorovaikutustaitonsa ovat erinomaiset ja huumorintajunsa pettämätön."
 
johtaja Harri Peltoniemi
Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi
"When I think of a naturally-gifted public speaker, I automatically think of Suvi. She is a speaker who can captivate any audience with her contagious enthusiasm and down-to-earth personality.
Her ingenuity, creativity and passion are evident in everything she does. She inspires me to push my presentation skills further. As a PhD student I have learnt a great deal from Suvi."
 
Piia Pentti
Researcher, Consultant

”Olin kuullut kehuja ja kuitenkin odotukset ylittyivät!

Tulin kurssille, koska olin suunnitellut tekeväni hakemuksen ja olin kuullut kehuja kurssista.

Kurssin sisällössä tuli paljon uutta ja tärkeää tietoa. Hyvin paljon tuli hiljaista tietoa sekä tavallaan itsestään selvyyksien julkisanomista. Se on hyvä, sillä itsestään selvyydet juuri unohtuvat.

Itse taiteen alalla olevana en ole ajatellut ennen hakemuksia niin tieteellisesti. Tässä kohtaa sain erityisesti uutta asiaa.

Kurssin ilmapiiri ja opettaja olivat kannustavia ja opin, ettei tarvitsisi niin vähätellä itseään."

Tutustu kurssiin

”Kurssilla käsiteltiin hiljaista tietoa, mitä ei voi saada muualta.

Oikeastaan kaikki kurssin asiat olivat itselleni uusia, sillä apuraha on kuulostanut pelottavalta byrokraattiselta asialta.

Kurssilla oli paljon työtä, mutta ei se kyllä liiankaan haastava ollut. Sai hyvän kuvan siitä, kuinka paljon työtä hyvän hakemuksen eteen pitää nähdä.

Kurssin aikana tuli tunne, että apurahan hakeminen ei tuntunut enää pelottavalta ja vieraalta ajatukselta."

Tutustu kurssiin

”Kurssi oli todellakin hyödyllinen! Suoraan käytäntöön tähtäävää työelämätaitoa!

Perehtyneisyytesi aiheeseen tuli hyvin esille ja olit suunnitellut kaiken tosi hyvin. 

Kurssi johdatteli minua pohdiskelemaan melko syvällisestikin omaa työuraani ja sen jatkoa.”

Tutustu kurssiin

Apurahakurssi + ryhmävalmennus:

”Vertaisarvioinnissa parasta oli se, että sai jakaa omia ajatuksiaan muille ja vastavuoroisesti oppia muiden palautteiden kautta.

Vertaisarvioinnin anti yllätti minut positiivisesti, sillä sain useita hyviä kommentteja. Olen kirjoittanut kymmeniä apurahahakemuksia erilaisten yhteisöiden, organisaatioiden ja työryhmien nimissä, mutta koskaan ei ole ollut tilaisuutta saada palautetta näin monelta lukijalta.

Kurssi avasi uusia näkökulmia ja vahvisti aiempaa osaamista. Uutta tietoa tuli ja myös unohtunutta vanhaa tietoa palasi mieleen. Hakemusteknisiin seikkoihin tuli uusia vinkkejä, joita aion jatkossa hyödyntää.

Sinulla on selkeä opetustyyli ja slidet täydensivät luento-osuuksia hyvin. Opetus oli myös mukavan toiminnallista.

Etukäteen harmittelin, ettei minulla ei ole ns. aitoa rahoitushakua kiikarissa, mutta ”leikkihakemuksen” tekeminen paljastui yllättävän antoisaksi ja siitä on jatkossa varmasti hyötyä.

Kurssi oli käytännönläheinen ja eteni johdonmukaisesti. Pidin siitä, että hakemusta työstettiin sekä yhdessä että itsenäisesti.

Kurssin myötä tuli hyviä muistutuksia apurahahakemuksen kirjoitusprosessiin ja itsensä johtamiseen liittyen. Myös kurssin aikana jaettu oikeaoppinen hiljainen tieto on arvokasta."

Tutustu valmennukseen

”Olen sivuaineessani, Kulttuurituotannon suunnittelussa, tutustunut hyvin pintapuolisesti apurahoihin. Lähinnä tiesin, että sellaisia on olemassa.

Parissa viikossa olen oppinut hyvin paljon apurahojen antajista, saajista sekä hakemisesta ja tullut paljon varmemmaksi omasta positiostani apurahakentällä.

Koen, että apurahahakemus ja hankesuunnitelma oli hyvin onnistuneita ja sain niiden avulla selkeytettyä hanketta myös itselleni.

Kurssi antoi mulle hyviä työkaluja jatkoa varten. Nyt tiedän mistä apurahoja löytää ja miten niitä kannattaa hakea. Lisäksi oon entistä varmempi siitä, että haluan töihin kulttuurikentälle, koska tää on just sellaista, mitä haluan tehdä työssäni.”

Tutustu kurssiin

Apurahakurssi + ryhmävalmennus:

”Apurahakurssin vertaispalautteen anto oli hyvä tapa saada uusia ideoita omaan hakemukseensa.

En ole ennen juurikaan antanut palautetta. Koen tehtävän antaneen itselleni enemmän itseluottamusta muiden töiden arviointiin. Oli myös mukavaa kuulla muiden ajatuksia omasta hakemuksestani.

Sain paljon sellaisia kommentteja ja kehitysehdotuksia, joita en itse ollut tullut edes ajatelleeksi.

Hakemuksestani tuli huomattavasti parempi ja selkeämpi.

Pidin siitä, että hakemuksen kirjoittaminen opetettiin yksityiskohtaisesti ja tarkkaan. Sain paljon uutta tietoa. En tiennyt apurahojen hausta ennestään juuri mitään.

Kurssilla oli sopivasti harjoitustöitä. Käytännön harjoituksilla koen ainakin itse oppivani parhaiten. Diaesitykset olivat selkeitä ja kiinnostavia. Omat esimerkit hakuprosesseista selkeyttivät hyvin teoriaa.

Opin paljon uutta ja tämä oli ehdottomasti yksi hyödyllisimmistä kursseista, mitä olen vähään aikaan käynyt.

Koen, että hakemukseni kehittyi kurssin aikana valtavasti.

Ajattelin hakemuksen teon aluksi olevan vaikeaa, mutta mitä enemmän aiheesta oppi, sitä helpompi sitä oli kirjoittaa. Koen, että kurssista on tulevaisuudessa itselleni paljon hyötyä."

Tutustu valmennukseen

Saavuta unelmasi avullani

Löydä tilaa ja aikaa mielestäsi ja maailmasta visiosi toteuttamiseen.

Valmennukset


Kehitä ammattitaitoasi ja työhyvinvointiasi osallistumalla valmennukseen.

 

Tutustu
Tapaamiset

Varaa ilmainen alkukartoitus. Tutustutaan ja katsotaan, miten voin auttaa sinua.

 

Varaa aika
Materiaalit

Helpota työarkeasi ja hyvinvointiasi käytännönläheisillä taidoilla. 

 

Aloita heti

Liity sisäpiiriin!

 

Motivaatiota, työkaluja ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi: